Nejc Merc

Nakon što je završio srednju umjetničku školu na Konzervatoriju u Mariboru, nastavio je školovanje na Muzičkoj akademiji u Ljubljani te je 2014. godine s počastima i posebnom pohvalom (diploma summa cum laude) završio magisterij u klasi profesora Darka Roškera. Tijekom školovanja sudjelovao je na državnim i međunarodnim natjecanjima i postigao izvanredne rezultate. Svoje je znanje usavršio kod svjetski poznatih profesora poput Øysteina Baadsvika, Stevena Meada, Thomasa Rüedija, Rogera Boboa, Jamesa Gourlaya. Redovito surađuje sa Slovenskom filharmonijom, a povremeno i sa Simfonijskim orkestrom RTV Slovenija, Limenom glazbom Slovenije, Limenom glazbom Slovenske filharmonije i Konzervatorijem za glazbu i balet Maribor. Kao student surađivao je i sa simfonijskim orkestrom i Big Bandom Muzičke akademije u Ljubljani.
Redovito sudjeluje u organizaciji ljetnih škola, seminare, samostalne koncerte, koncerte u raznim komornim skupinama te nastupa kao solist s raznim orkestralnim sastavima u zemlji i inozemstvu. Također je član žirija na raznim međunarodnim natjecanjima u zemlji i inozemstvu. Njegovi učenici i studenti postižu izuzetne nagrade na natjecanju mladih slovenskih glazbenika i međunarodnim natjecanjima. Pod njegovim mentorstvom neki su uspješno položili prijemne ispite na glazbenim akademijama u Sloveniji i inozemstvu. Dobitnik je Prešernove studentske nagrade.
Od 2013. zaposlen je na Konzervatoriju za glazbu i balet u Mariboru, a od 2017. predaje i na Muzičkoj akademiji u Ljubljani.

Skip to toolbar