SLUŽBENI KOREPETITORI

   

Pijanistica i čembalistica Linda Mravunac Fabijanić trideset godina prisutna je na glazbenoj sceni i kritika ju proglašava darovitom i maštovitom umjetnicom. Na svom repertoaru ima skladbe od razdoblja baroka sve do novije literature pri čemu u biografiji redovito bilježi i praizvedbe suvremenih hrvatskih skladatelja. Ovisno o instrumentu na kojem svira i razdoblju koje izvodi, uvijek se prilagođava zvučnim, glazbenim i stilskim zahtjevima te aktivno sudjeluje u stvaranju i prezentaciji glazbenih djela slijedeći isključivo i jedino pravilo – glazbeni ukus. Kao pijanistica nastupa solo i s renomiranim domaćim i svjetskim umjetnicima, a kao čembalistica od 1997. g. djeluje solistički i u komornim ansamblima njegujući autentičan pristup interpretaciji barokne glazbe. Kao solistica nastupila je uz Zagrebačke soliste, kvartet Papandopulo, Hrvatski barokni ansambl, Varaždinski komorni orkestar i Simfonijski orkestar HRT, a surađivala je i s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, Hrvatskim komornim orkestrom te Zagrebačkim komornim orkestrom. Redovito snima za Hrvatsku televiziju i radio, te djeluje u duu Mravunac – Fabijanić i ansamblu Ars longa. Dobitnica je diplome Darko Lukić, nagrade Oskar znanja, službena je umjetnička suradnica pijanistica na Ljetnom glazbenom kampu Maruševec, Školi saksofona u Jaski i Ljetnoj glazbenoj školi u Sinju te natjecanjima Papandopulo i Woodwind & Brass u Varaždinu. Drži seminare o interpretaciji barokne glazbe te o korepeticiji i klavirskoj umjetničkoj suradnji. Umjetnička je voditeljica Jaska art festivala. Zaposlena je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

 

Ivan Batoš rođen je u Splitu 1979. godine. Klavir je počeo svirati kod časne sestre Pavle Negovec pri dominikanskom samostanu u rodnom gradu. Osnovnu i srednju glazbenu školu završio je u Splitu u klasi Ivane Oreb, a na Muzičkoj akademiji u Zagrebu je diplomirao 2002. (Đuro Tikvica) i magistrirao 2009. (Lovro Pogorelić).

Usavršavao se na seminarima svjetski poznatih pijanista i pedagoga: Anatolija Katza, Viktora Meržanova (Dubrovnik 1998.), Davida Livelya (Baden bei Wien 2001.), Arba Valdme (Köln 2002.), te na Warsaw Piano Workshop 2003. g.

Osnivač je komornog Trija GIG s kojim od 2006. g. redovito koncertira po cijeloj Hrvatskoj. Nastupio je na vodećim festivalima u Hrvatskoj (MBZ, Splitsko ljeto, Osor, VG brass festival, Tribina HDS Opatija) solistički i u ansamblima s domaćim i inozemnim instrumentalistima. U zagrebačkom Teatru &td sudjelovao je kao pijanist i voditelj ansambla u izvedbama komornog baleta Vodoinstalater G. Tudora i N. Manojlović. 2017. godine bio je gost predavač u klasi Arna Bornkampa na Konzervatoriju u Amsterdamu kao stipendist programa ERASMUS+. Dobitnik je većeg broja nagrada za svoju umjetničku djelatnost. Dugogodišnji je umjetnički suradnik Muzičke akademije u Zagrebu, a od siječnja 2022. docent je na Odjelu Glazbe i medija Sveučilišta Sjever u Varaždinu.

 

Skip to toolbar