MILENA LIPOVŠEK

Milena Lipovšek solo je flautistica u Simfonijskom orkestru RTV Slovenija od 1999. godine. 1998. diplomirala je s odličnim uspjehom na Muzičkoj akademiji u Ljubljani, gdje je 2004. završila poslijediplomski specijalistički studij izvodeći Francaixov Koncert za flautu i orkestar. Godine 2017. doktorirala je na Teološkom fakultetu u Ljubljani i stekla zvanje doktora obiteljske i bračne terapije. Godine 2010. završila je obrazovanje iz propedevtike na Slovenskom institutu za psihoterapiju, a 2015. završila je studij integrativne psihoterapije u Bilbau i stekla zvanje integrativni psihoterapeut.
Kao orkestralna glazbenica surađivala je s orkestrima kao što su SNG Opera i baletni orkestar SNG u Ljubljani, Mahlerov komorni orkestar, Nacionalna filharmonija OSESP -a u Sao Paulu, Australski komorni orkestar i Orkestar Nacionalne opere Lyon.
Kao solistica nekoliko je puta nastupala s raznim orkestrima u zemlji i inozemstvu te snimila nekoliko solo i komornih djela za arhiv Radio Slovenije. U komornim sastavima i kao solistica izvela je nekoliko djela domaćih i stranih skladatelja, a mnoge njezine snimke objavljene su i na CD – ima. Nastupala je na raznim festivalima u Sloveniji, Italiji, Austriji, Hrvatskoj, Belgiji, Engleskoj, Brazilu, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Srbiji, SAD -u i Australiji.
Predaje na Konzervatoriju za glazbu u Ljubljani i redovito vodi majstorske tečajeve u Sloveniji (Podsreda, Celje, Štanjel) i u inozemstvu (Brazil, Njemačka, Crna Gora i Srbija). Njezini studenti nastavljaju studij na renomiranim fakultetima u klasi uglednih profesora flaute i postižu velike uspjehe na državnim i međunarodnim natjecanjima. Paralelno sa glazbenim zanimanjem, već dugi niz godina radi kao psihoterapeut u privatnoj praksi

Skip to toolbar