Dario Teskera

Trubač Dario Teskera rođen je u Našicama. Diplomirao je trubu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu 1995. godine u klasi profesora Stanka Selaka. Usavršavao se na Trubačkoj akademiji u Bremenu (Trompeten- Akademie Werder) gdje je imao priliku učiti od vodećih trubača solista i trubača orkestralnih glazbenika renomiranih orkestara.
Za vrijeme studija u Njemačkoj kao praktikant stjecao je iskustvo orkestarskog sviranja svirajući u orkestru Bremenske filharmonije.
Od 1998. do 2018. godine djeluje kao trubač solist Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije. Kontinuirano se usavršava na seminarima, na području pedagoškog rada i sviranja trube.
Nastupao je kao solist uz pratnju domaćih i stranih orkestara, na recitalima uz pratnju klavira ili orgulja, te kao član više ansambala komorne glazbe (Ad Gloriam Brass, Simply Brass Quintet..).
Trenutno djeluje kao član Trija Fiat Lux i Dua Teskera- Perestegi. S orguljašem Marijom Perestegijem surađuje od 2013. godine, a zajedno su nastupili u Hrvatskoj, Sloveniji, Italiji, Austriji, Crnoj Gori, Litvi, Poljskoj, Portugalu i Maroku. Uz standardni repertoar za trubu i orgulje često izvode i skladbe hrvatskih skladatelja od kojih su neke i skladane za njihov duo.
Osim na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji, gdje djeluje od 1999. godine, predavao je i na Muzičkoj akademiji u Sarajevu.
U svojstvu profesora trube djeluje na muzičkim akademijama u Zagrebu i Ljubljani.

Skip to toolbar