Bank Harkay

Osnovnu glazbenu naobrazbu stekao je u Glazbenoj školi u Subotici, gdje je maturirao 1987. god. Za vrijeme školovanja učestvovao je na raznim natjecanjima i smotrama glazbenih škola na kojima je osvajao I. nagrade. Nastupio je uz pratnju Subotičke Filharmonije u kojoj je stjecao prva orkestralna iskustva. Učestvuje u radu raznih komornih ansambala.

Studij roga započinje na Muzičkoj akademiju u Zagrebu 1988. god. u klasi prof. Prerada Detičeka, gdje je i diplomirao 1992. god. sa najboljom ocjenom. Tijekom studija učestvuje na natjecanju učenika i studenata muzičkih škola i akademija te na natjecanju mladih umjetnika. Na oba natjecanja osvaja prva mjesta. Učestvuje u radu raznih komornih ansambala i orkestara.

1989. i 1990. god. pohađa majstorske tečajeve u Beču (Austrija) i Velenu (Njemačka) kod prof. Hermanna Baumanna. Na tečajevima dobiva najbolje ocjene. Za vrijeme studija učestvuje u radu Zagrebačke Filharmonije, Simfonijskog orkestra HRT-a, Hrvatskog komornog orkestra. Dobitnik je rektorovih nagrada, kao solist i kao član akademskog orkestra u projektu Mozartove opere, te nagrade HGZ-a.

1991. god. sa kolegama osniva Zagrebački Puhački Ansambl s kojim postižu zapažene uspjehe u domovini i izvan nje. Objavili su slijedeće nosače zvuka: 1999. godine “Summer music”, 2005. godine “In – Out”, 2006. godine “Mládí”, 2020. godine „Boris Papandopulo: Divertimenti Pastorali“. 2011. godine nastupaju na Splitskom ljetu i Dubrovačkim ljetnim igrama sa zapaženim uspjehom.

Od 1993. god. postaje prvi hornist Simfonijskog orkestra HRT-a. Iste godine upisuje i započinje studij roga na Folkwang Hochschule-Essen, Njemačka, u klasi prof. Hermanna Baumanna. Zapažene uspjehe ima u radu raznih komornih ansambala i orkestara, kao i solist.
Sa najvišom ocjenom diplomirao je 1995. god. Surađuje sa Zagrebačkim solistima, s kojima je snimio nosač zvuka „Sorkočević: Simfonije“. Ostvaruje zapažene nastupe u domovini i u inozemstvu.

Kao vanjski član surađuje sa Zagrebačkom filharmonijom. Od rujna 2006. godine postaje stalni član puhačkog okteta Zagrebačke filharmonije. Od studenog 2007. god. postaje vanjski suradnik Simfonijskog orkestra HRT-a. Iste godine započinje s pedagoškim radom kao docent na Muzičkoj akademiji a od 2015. god. kao izvanredni profesor.

Stalni je član ansambla za modernu glazbu Cantus od njezina osnutka 2001. godine, s kojima ostvaruje zapažene nastupe u domovini i u inozemstvu te brojna snimljena dijela. Surađuje sa Hrvatskim Baroknim ansamblom sa prirodnim i baroknim rogom.

 

 

 

Skip to toolbar