Silvija Fagarazzi

Rođena je u Zagrebu 1973. godine, 1985. upisuje Glazbenu školu Pavla Markovca u klasi prof. Josipa Ćipića. 1991. godine, nakon završene srednje glazbene škole i Obrazovnog centra za primijenjenu umjetnost i dizajn upisuje Arhitektonski fakultet u Zagrebu a 1993. i Muzičku akademiju u klasi prof. Ive Olupa gdje i diplomira 1997. godine.

S pedagoškim radom započinje u vrijeme studija, 1995. godine u Bjelovaru, kada otkriva interes za rad s najmlađima. Nakon diplome zapošljava se u Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u Bjelovaru, gdje radi do 2007. godine. Klasu oboe u Glazbenom učilištu „Elly Bašić“ počinje izgrađivati 2005. sa samo nekoliko učenika.

Njezini učenici redovito sudjeluju i postižu izvrsne rezultate kao solisti ali i članovi komornih sastava na državnim i međunarodnim natjecanjima: „Varaždin Woodwind & Brass“ u Varaždinu, „LIONS GRAND PRIX“, u Zagrebu i Rijeci, „Davorin Jenko“ u Beogradu, Concorso Internazionale per Giovani Musicisti „Citta’ di Barletta“ u Italiji, PaMus Flow, Glasbena čipka iz Idrije. Učenici također imaju zapažene nastupe na koncertima u organizaciji škole, u organizaciji prijateljskih škola Glazbene škole Pavla Markovca iz Zagreba i Glazbene škole „Lovro pl. Matačić iz Omiša, zatim Hrvatske glazbene mladeži, Mladih filharmoničara, te za udruge: Unicef, Krijesnica i Na drugi način.

Za izniman uspjeh i postignute rezultate učenika na državnim i međunarodnim natjecanjima, nagrađena je nagradom Ministarstva znanosti i obrazovanja „Oskar znanja“ dva puta.

Odlukom  Agencije za odgoj i obrazovanje a temeljem ostvarenih rezultata i uvidom u pedagoški rad, Silvija Fagarazzi je 2021. god. promovirana u zvanje prof. savjetnik.

Svoje iskustvo prenosi na mlađe kolege kao mentor studentima i pripravnicima ili kao predavač na stručnim skupovima. Pedagoška znanja redovito nadograđuje na seminarima kod eminentnih domaćih i inozemnih pedagoga: D. Golčića, B. Mihanovića, Z. Hornyanszkog, G. Gvantseladzea, C. Schmitta, Seung Eun Lee, M. Artera, R. Ortege.

Od 2018. godine aktivno sudjeluje u radu Društva za promicanje Funkcionalne muzičke pedagogije na mjestu tajnice udruge.

Skip to toolbar