Kálmán Dráfi

Kálmán Dráfi, nagrađeni pijanist Liszt natjecanja, diplomirao je 1974. godine kao student Pála Kadose i Mihályja Bächera na Liszt Ferenc Academy of Music. Nakon završetka studija u Budimpešti, akademsko je obrazovanje nastavio na Tchaikovsky Conservatory u Moskvi u klasi Belle Davidovich, koja je kasnije postala jedan od najistaknutijih profesora Juilliard School of Music u New Yorku.
Godine 1978. prema preporuci Annie Fischer, gostovao je na Menton Festivalu u Musiqueu, a tijekom sljedećih godina više je puta nastupao u Francuskoj. Nakon što je potpisao ugovor o snimanju 1985. godine, preselio se u Pariz na određeno vrijeme, a u isto vrijeme postao je viši predavač na klavirskoj akademiji Senlis koju je vodio György Cziffra.
1975. primio je stipendiju Nacionalne filharmonije s kojom ga povezuje dugogodišnja suradnja. Radio je sa svim renomiranim simfonijskim orkestrima u Mađarskoj i dirigentima poput Jánosa Ferencsika, Kobayashija Ken-Ichira, Ervina Lukácsa i Ádáma Medveczkyja. Tokom svoje karijere, održao je koncert u Leningradu s Lenjingradskom filharmonijom, pod dirigentskom palicom Mariss Jansons i s Bostonskom filharmonijom, pod ravnanjem Seiji Ozawe. Nekoliko je puta nastupao na Liszt Ferenc Academy of Music u Budimpešti. Njegove snimke, snimljene u Mađarskoj i u inozemstvu, prvenstveno se odnose na klavirsku glazbu romantizma, uključujući djela Liszta i Chopina.
Od 1977. Kálmán Dráfi predaje na Liszt Ferenc Academy of Music, gdje je 2011. postao voditelj odjela. Od 1998. do 2000. radio je kao gostujući profesor na Kobe Collegeu osnovavši doktorski odjel škole za instrumente s tipkama.

 

Skip to toolbar