JELENA VALKOVIĆ

Jelena Valković diplomirala je u klasi prof. Pierre Yves – Artauda.Za vrijeme studija imala je mnoge solističke koncerte, te zapažene nastupe u različitim komornim sastavima. Od 2005. g. posvećuje se poučavanju, te radi kao nastavnica flaute u Glazbenoj školi Zlatka Grgoševića u Sesvetama. Predana je radu i ostvaruje odlične rezultate u radu s učenicima. Godine 2016. promovirana je u zvanje mentora, a 2022. u zvanje savjetnika.

U 18 godina rada sa svojim je učenicima osvojila više od 70 nagrada na natjecanjima, od kojih mnogo prvih mjesta, te 18 naziva Laureata ili pobjednika kategorija. U svom radu koristi znanje sviranja klavira, te s učenicima postiže cjelokupnost izvođenja glazbe na svakom satu. Od 2019. – 2022. g. bila je voditeljica Međužupanijskih stručnih vijeća pri Agenciji za odgoj i obrazovanje, te je članica Izvršnog odbora Hrvatskog društva flautista. Svojim djelovanjem kao voditeljica edukacija za nastavnike, te članstvom u udruzi sudjelovala je ili organizirala mnoge događaje za flautist, kao što su Međunarodno natjecanje Flauta Aurea 2021, Prvi Hrvatski skup flautista 2021, seminare i predavanja, te suradnje s eminentnim profesorima kao što su: Phillipe Bernold, Jan Ostry, Ian Clarke, Birgit Ramsl – Gall, Andras Adorjan, Carlo Jans, Rachel Brown, Wally Hase, Mario Caroli, Matej Zupan, Matjaž Debeljak, Marko Zupan, Ana Domančić, Aleksandar Burkert, Renata Penezić, Marina Novak, Karolina Šantl Zupan, Marijanom Josipović Mirković, te mnogim drugima.

Kroz svoj profesionalni rad bavila se zborskim pjevanjem (Zbor “Ina”, PHPD “Zora” Župni zbor Dobrog Pastira, Brstje), folklornim pjevanjem (Klapa Gajeta, KUD Staro Brestje), radom s dječjim zborovima (Dječji zbor Mali Sesvečani, Dječji i teen zbor Allegro),  te kao učiteljica Početničkog solfeggia.

U svom radu istražuje načine i metode poučavanja djece, te objavljuje obrazovne materijale za darovite učenike, ali i one s teškoćama u učenju. Sudjelovala je u radu žirija na natjecanjima “Mladi Padovec” u Novom Marofu, te “Davorin Jenko” i “Miodrag Azanjac” u Beogradu. Aktivno svira u komornim stastavima Glazbene škole Zlatka Grgoševića, te kao solistica na mnogim školskim projektima. Ponosna je majka troje djece!

Skip to toolbar