György Gyivicsan

György Gyivicsan stekao je sveučilišnu diplomu na Sveučilištu u Szegedu – Faculty of Music na kojem je diplomirao 2001. godine. Tijekom studija više je puta sudjelovao na državnim natjecanjima. Nakon diplome primljen je na fakultet u Freiburgu kao jedan od učenika svjetski poznatog glazbenika Branimira Slokara. Tijekom studija u Freiburgu osvojio je stipendiju za Simfonijski orkestar Berlinskog radija čiji je član bio dvije godine.
Jedan je od osnivača Genesis Brassa kojeg je osnovao zajedno s kolegama koji su dio nekih od važnijih berlinskih orkestara. Snimili su brojne CD – ove, održali koncerte i TV emisije uživo. Nakon uspješnog studija u Freiburgu preselio se u Švicarsku kako bi nastavio studij na Sveučilištu umjetnosti u Bernu – Glazbenom. Jedan od vrhunaca njegove karijere bila je pobjeda na međunarodnom natjecanju u Porciji (Italija) u prosincu 2003. godine.
Nakon poziva Branimira Slokara 2004. godine postao je stalni član kvarteta Slokar s kojim je snimio brojne CD – e i održali koncerte po cijelom svijetu. Studij na sveučilištu u Bernu završio je 2005. godine, a nakon toga počeo je predavati na Sveučilištu u Szegedu – Fakultetu glazbe kao profesor trombona. Redovito održava koncerte i seminare u zemljama poput Portugala, Italije, Austrije, Japana, Brazila, Argentine, Južne Koreje, Slovenije i SAD -a. U rujnu 2010. bio je gostujući profesor u New Yorku. Također je bio domaćin majstorskog tečaja u Argentini u Trombonanzi 2013. gdje je dobio poziv i za 2015. godinu. Svirao je solistički koncert na Međunarodnom festivalu trombona u Iowi 2018. Osnovao je Szeged Trombone Ensemble zajedno sa svojim bivšim studentima sa kojima redovito održava koncerte. Njihov četvrti CD ‘OVERTONALITY’ objavljen je 2019. Diplomirao je 2013. na doktorskoj školi Glazbene akademije Liszt Ferenc 2013. Bio je član Katarske filharmonije u razdoblju od 2013. do 2015. godine.
György Gyivicsan profesor je trombona na Liszt Academy u Budimpešti od 2019. godine.

 

Skip to toolbar